MILYEN SPORTOKAT PRÓBÁLHATOK KI?

Milyen aktivitásokat próbálhatsz ki a Budapesti Egyetemi Sportfesztiválon?

Lábtoll labda - 3 pont

A labdajátékok csoportjába tartozó  mozgalmas,látványos csapatjáték,amelynek célja, hogy a speciális alakú, tollból készült, 15gramm  súlyú labda a háló felett úgy kerüljön át az ellenfél térfelére, hogy az ellenfél azt ne tudja visszajuttatni. A mérkőzéseket három-három játékos játssza 11,88 méter hosszú és 6,10 méter széles, középen a nőknél150cm, a férfiaknál 160cm magas hálóval két térfélre osztott pályán. A korábban csak edzés módszerként játszott változatok – az egyéni és a páros játék–is önálló versenyszámmá váltak. A sportágnak szabadstílusú változata is van, amelyben a játékosok különleges rúgások bemutatásában versenyeznek. A versenyszerű játék sokoldalú képzést igényel. A labda a kezek kivételével minden testrésszel érinthető, de elsősorban lábbal játsszák. A programhoz egyedi és csapatos kihívások is kialakíthatók. A pontszerzés feltétele: 20 perc folyamatos játék a pályákon.

Buborék foci - 2 pont

1 labdával 5v5 de akár kisebb létszámban is mehet egy kijelölt területen ( páros és csapatos küzdelem is lehetséges. Ha valaki egyedül érkezne, akkor a számára egyedi akadályok kiépíthetők. A pontszerzés feltétele: 20 perc folyamatos játék a pályákon.

Óriásjenga - 2 pont

A jól ismert jenga játék felnagyított verziója ügyesség és kismozgásos verziója. A pontszerzés feltétele: Egy játék lejátszása.

#BeActive pont - 2 pont

1. #BeActive taposószőnyeg – „taposs mint az őrült és pörgesd fel a hangerőt” 2. #BeActive kosár – „találj be minilabdával a kosárpalánkba” 3. népi játékok – trükkös játékok a régi időkből. Csináld meg a számodra legjobban tetsző #BeActive aktivitást és kapsz érte 2 pontot.

Hanoi torony - 2 pont

Logikai és fizikai feladat, autóabroncsokat kell megadott idő alatt megadott logikai sorrendben felállítani. A pontszerzés feltétele: Egy játék lejátszása.

Labdapók - 2 pont

Egy kifejezetten erre a célra épített eszköz segítségével kell a résztevőknek a lehetőleg több labdát begyűjteniük és kijuttatniuk egy adott területről. 

Célbadobás - 2 pont

Célba dobás különböző típusú célokra, melyekkel játékon belüli pontok gyüjthetők. (egyéni és csapatos is lehet!) A pontszerzés feltétele: Egy játék lejátszása

Aknamező - 2 pont

Ügyességi fizikai páros vagy csapatos feladat! A játékosoknak egy fizikailag is kihívást jelentő pályán kell átjutniuk, alkalmi társuk segítségével, anélkül, hogy egyetlen aknára is rálépnének. A pontszerzés feltétele: Egy játék lejátszása. 

Aknamező - 2 pont

Ügyességi fizikai páros vagy csapatos feladat! A játékosoknak egy fizikailag is kihívást jelentő pályán kell átjutniuk, alkalmi társuk segítségével, anélkül, hogy egyetlen aknára is rálépnének. A pontszerzés feltétele: Egy játék lejátszása. 

Frizbigolf - 2 pont

Egy vadonat új rekreációs sportforma, amely a frizbi és a golf összes jó tulajdonságát ötvözi! Egyéniben és csapatban is játszható mozgásforma. A pontszerzés feltétele: 10 perc folyamatos játék.

Ultimate frizbi - 2 pont

A frizbi csapatjátéka. Kisebb és nagyobb csapatok is játszhatják. Adott pálya területen a cél az ellenfél alapvonala mögött a frizbi elkapása. Hasonlít az amerikai focira, de a testi kontaktus szigorúan tilos. Aki egy kicsit tud frizbit dobni, azok számára nagyon élvezetes játék tud lenni. A pontszerzés feltétele: Egy mérkőzés lejátszása.

Zászlóvadászat - 2 pont

A actiontrack applikáció segítségével játszható innovatív játék a virtuális térben de fizikai aktivitás, mivel a játék során a park területén elszórva találhatóak a zászlók, melyeket meg kell szerezni. A pontszerzés feltétele: Egy 15 perc hosszú játék lejátszása.

Tollaslabda - 3 pont

A résztvevők a nagyréten 30 felállított pályán játszhatják a közkedvelt játékot. A pontszerzés feltétele: 20 perc folyamatos játék.

Kalandpark - 5 pont

A kalandpark szolgáltatása egész nap rendelkezésre áll a látogatók számára. 9 különböző nehézségű magasépítésű kötélpályán próbálhatják ki bátorságukat. Természetesen beülő biztonságában. A pontszerzés feltétele: 40 perc folyamatos kalandozás. 

Légpisztolyos lövészet - 4 pont

Az NKE HHK szervezésében a résztvevők kipróbálhatják ezt a sportágat. A pontszerzés feltétele: Legalább egy sorozat lövészet végrehajtása.

Íjászat - 4 pont

Az NKE HHK szervezésében a résztvevők kipróbálhatják ezt a sportágat. A pontszerzés feltétele: Legalább egy sorozat lövészet végrehajtása.

Streetworkout - 3 pont

Az NKE segédletével az előre kiépített szabadtéri saját testsúlyos erőfejlesztő eszközöket vehetik igénybe a látogatók. A pontszerzés feltétele: Legalább 20 perc aktivitás a helyszínen.

Fizikai erő és állóképesség mérés - 2 pont

Az NKE szakemberei által végzett felmérés, mely azonnali eredmény biztosít a látogatók erőnlétéről. A pontszerzés feltétele: A teszt végrehajtása.

Ergométer - 3 pont

Az NKE szervezése a jól ismert ergométer pad használata. Kisebb versenyek lebonyolítása. A pontszerzés feltétele: Legalább egy táv leevezése. 

Kettlebell - 3 pont

Az NKE szervezésében a jól ismert erőfejlesztő szerre kidolgozott állomás. A pontszerzés feltétele: Legalább egy gyakorlatsor végrehajtása.

Rendőrségi akadálypálya - 4 pont

Akár egyedül, akár hármas csapatokban a sokak álatl látott rendőrségi kiképző akadálypálya használata, kisebb versenyek, nagy kihívások. A pontszerzés feltétele: Legalább egyszer a pálya teljesítése.

Rendőrségi akadálypálya - 4 pont

Akár egyedül, akár hármas csapatokban a sokak álatl látott rendőrségi kiképző akadálypálya használata, kisebb versenyek, nagy kihívások. A pontszerzés feltétele: Legalább egyszer a pálya teljesítése.

Mászófal - 3 pont

Szabadtéri mászófal használata beülővel, melyet a nagyréten állít fel a NKE SE. A pontszerzés feltétele: Legalább 10 perc aktivitás a helyszínen.

Játékos Triatlon - 3 pont

Játékos három próba, három különböző fizikai aktivitással. A pontszerzés feltétele: Legalább egyszer a gyakorlatsorozat végrehajtása.

Mini foci torna - 6 pont

 A verseny helye és ideje: Helyszín: NKE, Ludovika Egyetemi Sportközpont, 1089 Budapest, Diószeghy Sámuel u. 25. Időpont: 2018. szeptember 20. 09:00 ////// Részvételre jogosultak: A szervezők az első 6 csapat nevezését tudják elfogadni. Nevezésre olyan csapatok jogosultak, amelyek minden tagja aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik. ////// Nevezési határidő, nevezési díj: Nevezési határidő: 2018. szeptember 18. 12:00 A nevezés díjtalan. ////// Lebonyolítási rend, sorsolás, időrend: A részletes lebonyolítást a szervezők a nevezési határidő lejártát követően teszik közzé a mozduljra.hu weboldalon, facebookon, illetve a csapatok kapcsolattartóin keresztül. ////// Alkalmazott szabályok: Csapatok létszáma: A csapatok létszáma a pályán 4 mezőnyjátékos és 1 kapus. Minden mérkőzésre lehetőség van 2 fő cserejátékos nevezésére. Játékidő: Egy mérkőzés időtartama 2×10 perc. A játékrészek között 2 perc szünet van. A csoportbeli sorrendet a több győzelem, az egymás elleni eredmény és a több rúgott gól, gólkülönbség, kevesebb kapott gól, illetve sorsolás határozza meg ebben a sorrendben. ////// Jelentkezni a pancsicsdejan@gmail.com címen lehet a csapatnév és a csapattagok nevének, születési idejének és neptun kódjának megadásával.

Mini 3X3 torna - 6 pont

Előzetes és helyszíni nevezés alapján a jól ismert kosárlabda játék. A pontszerzés feltétele: Részvétel a Tornán.

Aerobic maraton - 4 pont

Lehetőség a színpadon zajló aerobic részvételében. A pontszerzés feltétele: Legalább 30 perc aktív részvétel a helyszínen.

Vívás Szatmári Andrással - 4 pont

Lehetőség, hogy a hallgatók vívhassanak egy rövid asszót a kardvívó világbajnokkal. A pontszerzés feltétele: Egy rövid asszó vívása.

Lasertag - 4 pont

Lézer alapú a paintballhoz teljesen hasonló lövöldözős játék, csapatokban. A pontszerzés feltétele: Egy játék végrehajtása.

playIT aktivitások - 3 pont

Ping-pong, csocsó, reflex fal, gamer sarok használatának lehetősége. A pontszerzés feltétele: Legalább 20 perc aktivitás a helyszínen. 

Sport, egészség, motíváció előadások - 3 pont

Egész napos előadás sorozat a fenti témákban. A pontszerzés feltétele: Legalább 30 perc eltöltése az előadásokon. 

(A programváltoztatás jogát fenntartjuk)

Hogyan nyerhetek iPhone X-et és a 100 db NagyKoncert Aréna egyikét?

Gyere el a Budapesti Egyetemi Sportfesztiválra szeptember 20-án az Orczy-parkba, töltsd le a mAppout játékát az ActionTrack alkalmazást majd szerezz legalább 10 pontot az alábbi aktivitások elvégzésével és részt veszel a sorsoláson!

Azok vesznek részt a nyereménysorsoláson, akik legalább 10 pontot elértek.

Töltsd le a szabályzatot: iphone_X_Nyereményjáték_szabályzat