#BeActive

Magyar Szabadidősport Szövetség

#BeActive

Magyar Szabadidősport Szövetség
facebook-icon
(+36 1) 460-6815
info@masport.hu

Biography

Az Európai Sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése. A hét megvalósítása jórészt decentralizált módon történik és a nemzeti koordinátorokkal, valamint a kezdeményezés iránt elkötelezett számos partnerrel együttműködésben. Egy nagykövetekből álló csapat is segíti a testmozgás és az Európai Sporthét népszerűsítését. A hazai koordinációt és népszerűsítést a Magyar Szabadidősport Szövetség végzi.

Az Európai Sporthét idén 2018. szeptember 23. és 30. között kerül megrendezésre.. A sport európai hetét nem csupán egy egyszeri eseménynek tervezték: 2015-től minden év szeptemberében megrendezésre kerül.

Az Európai Sporthét  kiemelt fókusztémák– az oktatási környezet, a munkahelyek, a szabadban végzett mozgás, valamint a sportklubok és fitneszközpontok – köré épül. E témákban a kezdeményezések és rendezvények széles köre kerül megrendezésre különböző szinteken (uniós, tagállami, regionális és helyi szinten). Az Európai Bizottság 2018-ben Bécsben rendezi a hét nyitórendezvényét, amelyen várhatóan a média is nagy számban képviselteti magát. A Sporthét átfogó kampánymottója – „#BeActive” – az egész évben referenciakeretként szolgál a meglévő kampányokhoz, eseményekhez és tevékenységekhez.