Faluvégi András

Versenytáncos és állatorvos

Faluvégi András

Versenytáncos és állatorvos
facebook-icon
faluvegia@gmail.com

Biography

Erdélyben születtem, de 1990 óta Magyarországon élek a családommal. Az Állatorvosi Egyetemet Budapesten végeztem, 2000-ben diplomáztam. Erdélyben versenyszerűen síeltem és cselgáncsoztam.

  Táncos pályafutásomat 1992-ben kezdtem, negyedikes gimnazista koromban a debreceni Salsa (jelenleg Salome) táncklubban, Szarvas Tibor vezényletével, akinek azóta is hálás vagyok és szeretettel gondolok rá. Mindez a szalagavató tánc betanulásának következménye, ugyanis addig csak hírből tudtam e szép sport létezéséről és lehetőségeiről. Még gyerekkoromban Deményházán az egyik szüreti bál alkalmával a zenekar résztvevői a buli előtt bécsi keringőztek egyet és ez nagyon nagy hatással volt rám. A könnyedségük, a lendület. Tehát volt egy gyerekkori élmény. Azóta van egy tánciskolám Újpest Központnál: www.danza.hu

  Állatorvosi kötődésem sokkal régebbi, hisz apukám is állatorvos, ő főleg gazdasági haszonállatokkal foglalkozik Debrecen mellett egy kis faluban. Gyerekkorom meghatározó élményei közé tartoznak a Bekecs Tetőn végzett ló kezelések, a nagyszüleimnél a sertés miskárolás, de fontos mérföldkő volt hivatás választásomban apu szakdolgozata. Sebészetből írt és de sajnos csak a szép színes műtéti képekre emlékszem, meg arra, hogy ezt akarom. Nem nagyon tudtam mást elképzelni magamnak. Akkor jöttem rá, amikor pályaválasztásra került a sor. Azóta van egy rendelőnk közösen a párommal Újpest Városkapunál: www.gizmok.hu

A Danza Táncstúdió (www.danza.hu) tulajdonosa dr. Faluvégi András Zumba® órával vár benneteket!

A Zumba® története “Beto” Perez aerobic oktatóval kezdődött Kolumbiában, egy Cali nevű városban a 90-es évek közepén.

Egy napon, amikor Beto aerobic órájára sietett, észrevette, hogy otthon felejtette aerobic zenéit. Hirtelen nem tudott mit tenni, így elővette táskájából kedvenc latin kollekcióját, amely csak tradicionális salsa és merengue zenéket tartalmazott.
A nem várt szituáció kihívás elé állította az edzőt, az egész órán improvizálnia kellett az alapvetően nem aerobic-hoz tervezett zenékkel.
Beto legnagyobb meglepetésére vendégeinek tetszett az új mozgásforma és kérték, tartson még hasonló órákat!
A véletlenből megszületett egy új és forradalmi fitness irányzat, a Zumba Fitness PartyTM.

A zumba szó a zumbear igéből, kolumbiai szlengből ered, jelentése „gyorsan mozogni, és szórakozni, bulizni”.

A ZUMBA kombinálja a gyors és lassú ritmusokat, ami aerobic/fitness módszer használatával erősíti és formázza a testet. A kardio-alapú táncmozdulatok könnyen követhető lépések, amelyek magukba foglalják a test formálását, amely olyan területeket céloz meg, mint a farizom, láb, kar, has és a test legfontosabb izma – a szív. Táncosok és nem táncosok ugyanolyan gyorsan és könnyen sajátíthatják el a ZUMBA-t , mivel korábbi táncos tapasztalat nem szükséges.

All sessions by Faluvégi András

Strong Zumba Faluvégi Andrással

20 Sze 2018
12:20-13:00
#MOZDULJRÁ! NAGYSZÍNPAD

Zumba Faluvégi Andrással

20 Sze 2018
14:00-15:45
#MOZDULJRÁ! NAGYSZÍNPAD