SE

Semmelweis Egyetem

SE

Semmelweis Egyetem
facebook-icon

Biography

A Semmelweis Egyetem Magyarország és a közép-európai régió vezető orvos-egészségügyi felsőoktatási intézménye, mely szakegyetemként egyedülálló az országban. Három fő tevékenysége az oktatás, kutatás és gyógyítás, és e hármas egység teszi nemzetközileg is elismert tudásközponttá.

Magyarországon az orvosi és egészségtudományi képzésre jelentkező hallgatók közül legtöbben a Semmelweis Egyetemet választják. A felvételi ponthatár hosszú évek óta jelentősen meghaladja a szakterület többi hazai képzőhelyének pontszámát. A képzés hat karon és három nyelven (magyar, angol, német) folyik, a csaknem 11 ezer hallgató több mint negyede külföldi. Az egyetem kiemelkedő szerepét jól jelzi, hogy a Magyarországon dolgozó orvosok 42, a fogorvosok 70, a gyógyszerészek 50 és az egészségügyi szakdolgozók 27 százaléka itt végzett.

A Semmelweis Egyetem egyben az ország legnagyobb egészségügyi intézménye. Az egyetemi klinikák a gyakorlati oktatás helyszínei, de emellett a legmagasabb progresszivitási szintnek megfelelően végzik tevékenységüket. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb szakmai területen országos ellátási kötelezettséggel rendelkeznek, így a legsúlyosabb állapotú, komplex kezelést igénylő betegek gyógyításában vezető szerepet játszanak.

Az egyetemen kiemelkedő szerepet kap a kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenység is, az itt folyó kutatások fókuszában a korai diagnosztika és terápia, a betegségek megelőzése, az egészség megtartása, valamint az egészséges és aktív öregedés áll. Jelenleg mintegy 300 kutatócsoport működik az egyetemen, 31 nemzetközi és 94 hazai kutatási pályázat fut. Számos itt tevékenykedő professzor tagja a Magyar Tudományos Akadémiának, amellyel több területen is szoros az együttműködés.  A Semmelweis Egyetem 2013-ban másodszor kapta meg az elismerő „kutatóegyetem” minősítést.

A közel 8500 munkatársat foglalkoztató egyetem jelentős szerepet vállal a szakképzésben, a szakirányú továbbképzésben, a tudományos utánpótlás nevelésében és a tehetséggondozásban is, nemzetközi kongresszusokat szervez, nemzetközi tudományos testületekben képviselteti magát, tudományos rangja világszerte elismert.

All sessions by SE

Küzdj az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja Kézilabda Torna Bajnoka címért!

20 Sze 2018
09:00 – 19:30
Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sportközpont, 1107 Budapest, Zágrábi utca 14.

#MozduljRá! a János-hegy környékére!

20 Sze 2018
9.30 -
Normafánál, a Székely-kapu mellett